18.08.2014

Vintage Duvar Dekorasyonu

 Ah bu başımıza vintage derdini açanlar utansın :) Ne güzel gül gibi geçinip gidiyorduk, evimiz sadeydi ama mutluyduk. Şaka bir tarafa ev dekorasyonu sonu gelmeyen bir dert hepimiz için, özellikle de duvar dekorasyonu. Uygun obje seçilmeli, objeler uyum içerisinde olmalı, bir bütünlük sağlamalı ve gözü yormamalı bence. Biz mobilyamızı aldığımızda vintage tarz ve beyaz mobilya çılgınlığı bu safhada değildi, yoksa hiç koyu kahve koltuk takımı alırmıydım:) Dürüst olmak gerekirse koltuğun zarar görmesi için elimden geleni ardıma koymadım fakat nafile koltuk taş gibi. Bende salonumun görünümünü duvar dekorasyonu ile değiştirdim.

 Birçok çerçevem vardı onlardan birlikte hoş gözükenleri ayırdım, bazılarına fotoğraf, bazılarına çiçek desenli Cath Kidston' dan aldığım reçel setindeki kağıtları koydum. Çerçeveleri asarken koltuğu ortaladım ve bir simetri yaratmaya çalıştım. İlla simetrik olması da şart değil bence.





 Duvara tabak asmak bana çocukluğumu hatırlattığı için evdeki tabakların bazılarını ve çiçek desenli kağıtla kapladığım İKEA mum altlıklarını da dekorasyona dahil ettim. Evet artık evde çerçeve kalmadığına göre yenilerini alabilirim:)




 Kullandığım kağıtları instagram hesabımdan soran arkadaşlarım oluyor, zamanla buradan bazılarını paylaşmayı planlıyorum. Fikirlerinizi ve uygulamalarınızı benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Şimdiden kolay gelsin :)

Dramatic Play- Cafe Kur Oyna

  Dramatic Play: canlandırıcı oyunda diyebiliriz.Amacı oyun ve tiyatroyu birleştirerek doğaçlama yoluyla çocuğa öğrenme ortamı sağlamak. Elis kendi oyununu  uzun zaman önce seçmişti bile mutfakta vakit geçirmek onun vazgeçilmezi:) Bizde eşimle kolları sıvayıp başladık oyuncak mutfak modellerine bakmaya fakat fiyatları gördükçe kollar tekrar indirildi:) Kendim yapsam bu işten alnımın akıyla çıkarım diye başladım pinterest fotoğraflarında gezinmeye ama karar vermek ne mümkün insanlar o kadar güzel işler çıkarmışlar ki anlatırken de sanırsın çok basit yapılıyormuş gibi anlatmışlar yada ben beceriksiz olabilirim :)

 Bir akşam evde oturmuş her zamanki  gibi kafamda tilkiler dolaşırken aklıma İKEA da satılan ucuz yan sehpalar geldi. Belki mutfak yapacak boyutta değillerdi ama daha önce yabancı sitelerden birinde sehpadan cafe yaptıklarını görmüştüm. Hemen pembe renkli olanından sipariş ettim ve başladım nasıl daha dikkat çekici yapabilirim diye düşünmeye.

 Masa geldiğinde hemen kurdum ve evde ne varsa Elis'in cefesine bağışladım.Fotoğrafta görüldüğü gibi annesinin kullanmaya kıyamadığı GreenGate ve Cath Kidston ürünleri artık cafenin başköşesinde :)





 Daha önceden lazım olur diye alıp bir köşeye attığım ham ahşap raf vardı. Onuda beyaza boyayıp üzerine renkli bardaklarımızı dizdik. Kendi yaptığım renkli atlar ve garland ile sevimli vintage bir cafe görünümü aldı.





 Ve işin en zevkli kısmı para kazanmak :)  Sweet Elis Cafe ziyaretçilerine inceden mesaj olsun diye fiyat listemizi astık efendim.




 Şimdilerde anne kız para basıyoruz ve çok mutluyuz:)
Mis gibi bir hafta geçirmeniz dileğiyle.